Explorerscouten lär sig gemensamt ansvar och att handla för kårens gemensamma bästa.

Valikko

För kårens bästa


Målsättning:

Explorerscouten lär sig gemensamt ansvar och att handla för kårens gemensamma bästa.

Beskrivning:

Explorerscouten deltar i eller ordnar ett jippo till förmån för kåren.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Organisointitaidot Palvelu Partiokulttuuri
Längd muutama tunti
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Lotsens uppgift är att stödja och uppmuntra explorerscouterna i förverkligandet av projektet. Vid behov fixar lotsen ett lämpligt utrymme eller det material som behövs för att förverkliga projektet. Lotsen kan också hjälpa genom att hitta en annan vuxen som stöd för explorerscouternas projekt.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Verksam i kåren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vi ordnar program för kårens ledare. Vi kan ordna något av kårens traditionella ledarevenemang eller hitta på ett nytt ledarevenemang. Evenemanget kan vara en egen förläggning för ledarna, en paddlingsutfärd, ett talko i kårlokalen eller något annat som passar ledarna i vår kår. Vi meddelar i god tid om tidpunkten för evenemanget. Vi ber lotsen om hjälp vid planeringen för att hen känner till hur saker görs i kåren. Vi försöker ändå att inte stödja oss för mycket på endast lotsens tankar, utan ordnar sådant program för ledarna som det har visat sig att ledarna behöver.

Vi ordnar något av kårens traditionella evenemang. Vi väljer ett av kårens evenemang och anmäler oss frivilliga att ordna det. Vi funderar tillsammans med lotsen vid vilken tidpunkt evenemanget finns i händelsekalendern. Vi ber om hjälp av lotsen eller evenemangets förra arrangör och frågar vilka saker vi borde beakta då vi ordnar evenemanget. Vi kommer ihåg att reservera tillräckligt med tid för planering, marknadsföring och andra förberedelser.

Vi vårdar kårens utrustning eller diskar hela kårens köksutrustning. Om vi tycker att det känns som ett för stort projekt att sköta om hela utfärdsstugan eller kårlokalen kan vi ta oss an ett lite mindre projekt. Vi kan lappa ett halvplutonstält, putsa alla stormlyktor eller diska alla kårens trangior.

Vi rustar upp kårlokalen, utfärdsstugan eller båten. Kårens egendom behöver skötas. Vi frågar materialförvaltaren eller den stugansvariga om det skulle finnas något projekt vi kan göra för kårens egendom. Eller så kan vi ställa upp som lokalfogdar för kårlokalen.

Vi gör någonting nytt som kåren behöver. Vi funderar tillsammans med kårens övriga ledare vad kåren saknar. Vi kan t.ex. lägga ut en orienteringsbana i närheten av kårlokalen, sy gardiner till utfärdsstugan, bygga trätrallar till halvplutonstältet till det kommande vinterlägret eller göra en sågbock till kårens vedlider. Närmare instruktioner kan vi hitta till exempel på PartioWiki eller YouTube. Vi kan också be om hjälp av lotsen eller mer erfarna ledare i kåren.

Lägg till tips

Bifoga