Varje familjemedlem kan packa en utfärdsryggsäck. Familjen vet vad som ska packas med på en utfärd.

Valikko

Att packa en ryggsäck


Målsättning:

Varje familjemedlem kan packa en utfärdsryggsäck. Familjen vet vad som ska packas med på en utfärd.

Beskrivning:

Familjen övar på att packa en utfärdsryggsäck så förnuftigt som möjligt. Familjemedlemmarna lär sig vad som lönar sig att ta med på en utfärd (t.ex. bestick, sittunderlag).

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Längd 30-60min
Ledarens uppgift: Ledarens uppgift är att se till att varje familjemedlem lär sig att packa utgående från sin ålder. Före mötet instruerar ledaren deltagarna om vad som behövs med på mötet. För nya familjer behöver instruktionerna vara noggrannare än för erfarna deltagare. Den här aktiviteten övar man på varje gång man åker på utfärd tillsammans, eftersom utfärdsväskan alltid ska vara med. Ledaren uppmuntrar de vuxna att även hemma packa ryggsäcken tillsammans med hela familjen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Utfärd

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Ledaren tar med sig en ryggsäck full med olika saker till mötet. Familjescouternas uppgift är att fundera över vilka av saker som det lönar sig att packa med på en utfärd. Då sakerna är valda är det varje familjs tur att på ett så smart sätt som möjligt packa ner sakerna i ryggsäcken.

Familjescoutgruppen går igenom hur det lönar sig att packa. Gruppen funderar tillsammans på varför det lönar sig att transportera bestick i en tygpåse och varför det lönar sig att packa allting vattentätt.

Lägg till tips

Bifoga