Spejarscouten lär sig att packa sin egen utrustning.

Valikko

Min egen utrustning


Målsättning:

Spejarscouten lär sig att packa sin egen utrustning.

Beskrivning:

Scouten packar sin packning på rätt sätt och lär sig att justera sin ryggsäck. Detta kan man öva både på kårlokalen och på en utfärd.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats Kårlokalen Utfärd
Längd 10 min
Nivå: 1

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Utfärdsförberedelser

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Lampa, ytterkläder, sovsäck och liggunderlag i skick inför en vandring. Spejarscouten granskar i vilket skick lamporna, ryggsäcken, sovsäcken och liggunderlaget är inför en vandring och fixar dem enligt behov. Instruktioner finns t.ex. på tillverkarens webbsida. Där kan man också hitta instruktioner för hur man ska tvätta sovsäcken.

Öva att justera olika slags ryggsäckar på kårlokalen. Prova på hur stor skillnad det är att bära en fel packad och justerad eller rätt packad och justerad ryggsäck. Man kan göra detta till exempel genom att leka stafett.

Att packa en ryggsäck: Försök få tyngdpunkten nära ryggen och ungefär på axelnivå. Det som behövs ofta ska packas på ett lättåtkomligt ställe och utrustning som tagits med för säkerhets skull kan packas längre ner. Ifall man rullar ihop kläderna kan man sätta dem att stå bredvid varandra då det är betydligt lättare att hitta dem. Ingenting hängs utanpå ryggsäcken utan allt packas ner ordentligt.

Lägg till tips

Bifoga