Spejarscouten kan ta hänsyn till omgivningen och en hållbar utveckling då hen pysslar.

Valikko

Återvinningspyssel


Målsättning:

Spejarscouten kan ta hänsyn till omgivningen och en hållbar utveckling då hen pysslar.

Beskrivning:

Spejarscouten pysslar av återvinningsmaterial, och gör nytt av gammalt.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Kädentaidot Kestävä kehitys Luovuus
Längd muutama tunti
Mål för fostran Vastuu elinympäristöstä
Ledarens uppgift: Patrulledarens uppgift: Patrulledaren planerar vilket material som behövs och varifrån patrullen får materialet. Lotsens uppgift: Lotsen hjälper vid behov patrulledaren med material och idéer.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kreativitetsetappen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Skräpkonst. Spejarscouterna kan samla skräp de hittar i naturen och på stadens gator. Av det insamlade skräpet bygger spejarscouterna konstverk och ordnar en skräpkonstutställning

Återvinningsmaterial. Spejarscouterna använder återvunnet material då de pysslar. På t.ex. Kierrätyskeskus finns ofta en hörna där man samlat återvunnet pysselmaterial, rester smått och gott, gamla knappar och pärlor och garnstumpar som lämpar sig för pyssel. Spejarscouterna kan göra en gemensam tur till Kierrätyskeskus eller fynda tyglappar och annat överblivet material hemma i skåpen. Äggkartonger, yoghurtburkar, chipsrör, mjölkburkar och andra livsmedelsförpackningar är också bra material till många olika slags pyssel.

Nytt av gammalt. Spejarscouterna piffar upp gamla kläder eller saker eller gör om dem till något annat. Tips och inspiration hittas på internet t.ex. om man söker på “göra om gamla kläder till nya”. Ett enkelt tips är att göra en tygkasse av en gammal t-skjorta. Till kassen behöver man en t-skjorta och en sax. Rita upp tygkassen på t-skjortan och klipp ut så att t-skjortans sidsömmar blir kassens sidsömmar. Klipp jack i nedre kanten så det bildas fransar. Knyt ihop fransarna parvis så det blir en botten på tygpåsen.

Lägg till tips

Bifoga