Spejarscouten känner sin egen kultur.

Valikko

Vår Kultur


Målsättning:

Spejarscouten känner sin egen kultur.

Beskrivning:

Spejarscouten bekantar sig med sin egen kultur.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Längd 1 h
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Patrulledarens uppgift: Patrulledaren tar reda på lokala kulturevenemang och utställningar och söker fram verk av inhemska konstnärer. Lotsens uppgift: Lotsen hjälper patrulledaren att hitta information om lokala evenemang och konstverk. Lotsen hjälper patrulledaren att genomföra aktiviteten på en lämplig nivå för patrullen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kreativitetsetappen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Inhemsk konstnär. Spejarscouterna bekantar sig med statyer och konstverk på sin hemort. Vem har gjort dem? Har konstnären gjort andra kända verk? Spejarscouterna lägger in bilder på de närmaste statyerna/konstverken på en karta. Bilderna kan vara fotografier eller teckningar.

Inhemsk författare. Spejarscouterna besöker biblioteket och bekantar sig med en eller flera inhemska författare. Finns det någon känd författare som är född på orten, eller någon som skrivit en bok som utspelar sig på orten? Spejarscouterna läser en text av en lokal författare eller en berättelse som utspelar sig på orten.

Inhemsk musik. Spejarscouterna lyssnar på inhemsk musik av en artist, eller i en speciell genre. Patrullen kan också bekanta sig med musiker och artister som är hemma från samma del av landet som de själva.

Lokalt kulturutbud. Spejarscouterna deltar i ett kuturevenemang som ordnas på hemorten. Det kan t.ex. vara en konsert, en teaterföreställning, en hembygdsfest, en utställning eller en författarkväll.

Lägg till tips

Bifoga