Spejarscouten ser likheter och skillnader mellan patrullmedlemmarna och i förväntningar och rädslor som anknyter till vänskap.

Valikko

Personligt


Målsättning:

Spejarscouten ser likheter och skillnader mellan patrullmedlemmarna och i förväntningar och rädslor som anknyter till vänskap.

Beskrivning:

I nästan varje tidning finns kontaktannonser, där människor försöker få kontakt med andra människor. Traditionellt beskriver den som skrivit annonsen först sig själv och sedan personen han vill få kontakt med. Gör i par eller i grupper, listor på egenskaper som människor för fram då de letar efter en vän eller partner. Finns det skillnader mellan egenskaperna hos vän eller partner? Är någon särskild egenskap extra vanlig eller återkommande i annonserna? Sedan kan alla skriva en kontaktannons där de beskriver sig själv med 5-7 meningar. I annonsen berättar de vad de förväntar sig av en vän och vad de är beredda att göra för vänskapen. Samla in annonserna och läs dem högt så att spejarscouterna får försöka gissa vem det är fråga om. 

Slutligen är det bra att fundera på vad var och en förväntar sig av en vän och av vänskap. Till vad behöver man vänner? Vilka saker vill spejarscouterna dela med sina vänner och sina nära? Vad betyder vänskap? Vad är det viktigaste med vänskap?

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats kårlokal
Längd 1 h
Mål för fostran Ihmissuhteet
Ledarens uppgift: Ledaren hjälper spejarscouterna att komma igång med att skriva annonstexter och leder diskussionen efter övningen. 

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kompisar och mobbning

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Lägg till tips

Bifoga