Spejarscouten förstår att det inom scouterna finns en plats för alla och funderar på hur hen med sin egen inställning och sitt beteende kan främja mångfald.

Valikko

När Lisa blir kär i Lena


Målsättning:

Spejarscouten förstår att det inom scouterna finns en plats för alla och funderar på hur hen med sin egen inställning och sitt beteende kan främja mångfald.

Beskrivning:

Den här är ett rollspel, där spejarscouterna spelar en på förhand bestämd roll.  
Rollerna är: 
– Lisa (alternativt Peter), scout 
– Lena (alternativt Lasse), scout 
– Lisas och Lenas vänner i samma patrull 
Spejarscouterna spelar upp en scen från patrullens sommarläger. Lisa och Lena, eller alternativt Peter och Lasse, som är patrullkompisar, märker att de är förtjusta i varandra. De vill spendera så mycket tid som möjligt tillsammans på lägret och under fritiden vill de vara på tumanhand. En del av Lisas och Lenas scoutvänner godkänner inte sällskapandet utan börjar smutskasta dem bakom ryggen på dem. En del av de andra i patrullen försvarar Lisa och Lena och deras rätt att sällskapa med vem de vill. 

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats kårlokal
Längd 30 min
Mål för fostran Itsetuntemus Toisten kunnioittaminen
Ledarens uppgift: Då man talar om homosexualitet är det viktigt att betona att heterosexualitet inte är en mer rätt läggning och betona mångfald och diversitet. T.ex. kan spejarscouterna i samband med den här pausen fråga vad homosexualitet beror på. Då kan ledaren be spejarscouterna att fundera på vad heterosexualitet beror på. Målsättningen med den här pausen är att få spejarscouterna att reflektera om ens eget förhållningssätt skulle ändra till en homosexuell vän.  

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Sex och sällskapande

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Lägg till tips

Bifoga