Spejarscouten känner sin egen kultur. Spejarscouten tar hand om sin egen ansvarsuppgift.

Valikko

Förhållandet till andra: En finländsk fest


Målsättning:

Spejarscouten känner sin egen kultur. Spejarscouten tar hand om sin egen ansvarsuppgift.

Beskrivning:

Spejarscouterna ordnar tillsammans en traditionellt finsk fest antingen åt sig själv eller för en annan grupp.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Organisointitaidot Suomalainen kulttuuri
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot
Längd -
Mål för fostran Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Patrulledarens uppgift: Patrulledaren hjälper spejarscouterna i de praktiska arrangemangen och ser till att varje spejarscout har en lämplig uppgift för festen. Lotsens uppgift: Lotsens uppgift är också att hjälpa patrullen att genomföra festen i praktiken. Hen ser till att spejarscouterna ordnar en tillräckligt krävande fest, endast ett knytkalas räcker inte nu. Om det behövs pengar för att genomföra festen uppmuntrar lotsen spejarscouterna att fundera på olika alternativ för att använda pengar: Finns det saker i kårlokalens förråd, kan man få saken begagnad, kan man göra någon sak själv eller måste allt köpas som nytt?

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Stadsetappen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Spejarscoutpatrullen ordnar en temafest åt någon annan grupp. Det kan vara fråga om en annan spejarscoutgrupp eller någon grupp i de yngre åldersgrupperna. Spejarscouterna använder tid på att planera evenemanget. Varje spejarscout eller spejarscoutpar ansvarar för någon del av festen. Meningen är att bekanta sig med festens historia, symbolik och traditionella festmenyer och möjligen maträtter som hör till festen.

Patrullen ordnar en traditionell finsk fest, som är mer obekant för spejarscouterna själva. Exempel på en sådan fest är t.ex. en kräftskiva. Spejarscouterna använder tid på att planera evenemanget. Varje spejarscout eller spejarscoutpar ansvarar för någon del av festen. Meningen är att bekanta sig med festens historia, symbolik och traditionella festmenyer och möjligen maträtter som hör till festen.

Lägg till tips

Bifoga