Spejarscouten känner till och uppskattar sin egen hemort.

Valikko

Hemtrakten


Målsättning:

Spejarscouten känner till och uppskattar sin egen hemort.

Beskrivning:

Spejarscouten fördjupar hembygdskunskapen om sin hemort. Hen tar reda på vilka olika möjligheter hemorten erbjuder.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Längd muutama tunti
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Patrulledarens uppgift: Patrulledaren bekantar sig på förhand med de möjligheter som finns på hemorten. Tillsammans med lotsen ordnar hen de besök som behövs.    Lotsens uppgift: Lotsen hjälper patrulledaren att ordna besök och hjälper hen att fixa de praktiska arrangemangen. Lotsen bidrar med sin egen kunskap om hemorten till planeringen av aktiviteten genom att tipsa om olika och nya utflyktsmål.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Stadsetappen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Spejarscoutpatrullen lär känna andra hobbyverksamheter på hemorten genom att hälsa på i någon förening eller klubb. Patrullen bjuder i gengäld in ungdomar i samma ålder från den andra föreningen eller klubben till att bekanta sig med scouting.   

Patrullen bjuder in kommundirektören, kommunfullmäktiges ordförande eller någon annan beslutsfattare på en utflykt. Patrullen skriver ett brev och en inbjudan som ges eller skickas till den inbjudna. Det kan till exempel handla om en utflykt till kårens kårstuga eller ett närliggande vindskydd. Patrullen berättar om kåren och om scouting i allmänhet för sin gäst. Det här är också ett utmärkt tillfälle att lära kommundirektören eller liknande hur man lagar god mat över öppen eld.

Patrullen letar i lokaltidningen efter information om kulturutbudet på hemorten till exempel under den kommande veckan. Scouterna väljer ut det som verkar mest intressant och deltar i det. Patrullen kan till exempel söka efter följande evenemang: museibesök, konserter, utställningar, teaterföreställningar eller sportevenemang.

Lägg till tips

Bifoga