Vargungen kan agera lugnt och be en vuxen om hjälp i en situation där första hjälpen behövs. Vargungen kan påbörja första hjälpen vid en brännskada.

Valikko

Jag kan sköta en lindrig brännskada


Målsättning:

Vargungen kan agera lugnt och be en vuxen om hjälp i en situation där första hjälpen behövs. Vargungen kan påbörja första hjälpen vid en brännskada.

Beskrivning:

Vargungen övar att ge första hjälpen vid brännskador och vet att hen ska be en vuxen titta på skadan. Vargungen lär sig känna igen brännskador som kräver proffessionell vård.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Ensiapu Turvallisuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd 15 min
Mål för fostran Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att ge instruktioner om det rätta sättet att agera i en situation som kräver första hjälpen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Första hjälpen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna funderar tillsammans på var, och i vilka situationer, risken finns att någon bränner sig. Har någon bränt sig? Hur kan brännskador förebyggas? Det är bra om akela berättar för vargungarna att de alltid ska låta en vuxen titta på brännskadan. Akela kan göra maskerade brännskador på sig själv, eller visa bilder på olika brännskador. Vargungarnas uppgift är att berätta vilken slags första hjälpen-åtgärder de olika brännskadorna kräver. Akelas brännskador kan vargungarna ta hand om i praktiken.

Lägg till tips

Bifoga