Vargungen kan agera lugnt och be en vuxen om hjälp i en situation där första hjälpen behövs. Vargungen kan sköta små sår.

Valikko

Jag kan sköta små sår


Målsättning:

Vargungen kan agera lugnt och be en vuxen om hjälp i en situation där första hjälpen behövs. Vargungen kan sköta små sår.

Beskrivning:

Vargungen övar att rengöra ett sår och lägga på ett plåster. Hen övar sig på att veta hurdana små sår vargungarna själva kan sköta om, och hurdana sår de alltid ska berätta om för en vuxen.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Ensiapu Itsestä huolehtiminen
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd 15 min
Mål för fostran Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att ge instruktioner om det rätta sättet att agera i en situation som kräver första hjälpen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Första hjälpen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna får i tur och ordning berätta hurdana sår de har haft. Vargungarna funderar tillsammans på i vilka situationer de lätt kan få sår och hur de kan undvika att skada sig. På samma gång kan flocken fundera på när ett sår är så stort att det behöver ses om av en yrkesmänniska. Hurdana sår kan vargungen sköta själv?

Akelan införskaffar en grisstek eller en skinka och gör ”skrubbsår” på svålen genom att riva den med ett rivjärn (man kan också bara använda svålen som den är). Sedan gnider akelan in mull eller sand i ”skrubbsåret” och dekorerar med ketchup. Vargungarnas uppgift är att rengöra såret. Källa: DDS

Då alla valda steg i första hjälpen-spåret har gjorts kan ni ordna en första hjälpen bana där vargungarna får öva de inlärda färdigheterna.

Lägg till tips

Bifoga