Vargungen känner till olika utelekar.

Valikko

Jag deltar i en terränglek


Målsättning:

Vargungen känner till olika utelekar.

Beskrivning:

Vargungen leker en lek i skogsmiljö.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Luonto Retkeily
Längd 30 min
Mål för fostran Luontosuhde
Ledarens uppgift: Akela väljer terränglekar som passar för vargungarna och ordnar lekarna i flocken. Akela ser till att alla vargungar känner sig trygga, även om omgivningen kan vara lite främmande.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Lekar

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Likadana. Lekledaren visar upp några föremål (en kvist, en sten, lite lingonris eller motsvarande som finns i omgivningen), antingen ett föremål i taget eller alla på en gång. Sedan får lekdeltagarna fem minuter tid på sig att själva hitta så liknande föremål som möjligt. Vems sten är mest lik lekledarens? Den som hittat det mest liknande föremålet får en poäng.

Flaggleken. Till leken behövs två flaggor, t.ex. flaggor, stormlyktor eller ficklampor. Deltagarna delas in i två lag. Akela bestämmer gränserna för lekområdet. Mitt på lekområdet går en linje som markerar de båda lagens egna områden. Vardera laget märker ut ett fängelse på sitt eget område, på lagom avstånd från mittstrecket. Sedan gömmer lagen sina flaggor inom det utpekade egna området. Efter detta blåses leken igång. Syftet är att lagen ska få tag på det andra lagets flagga utan att bli fasttagna av motståndarlaget. Den stulna flaggan ska föras över mittstrecket till det egna området. De spelare som blir fasttagna hamnar i motståndarlagets fängelse. De egna lagkamraterna kan komma och rädda de fasttagna ur fängelset. Vinner gör alltså det lag som lyckas stjäla det andra lagets flagga.

Lägg till tips

Bifoga