Vargungen upplever betydelsen av att tacka och hjälpa.

Valikko

Jag funderar på betydelsen av att tacka och hjälpa


Målsättning:

Vargungen upplever betydelsen av att tacka och hjälpa.

Beskrivning:

Vargungarna funderar på betydelsen av att tacka och hjälpa. Flocken kommer tillsammans överens om att tacka och hjälpa andra så ofta som möjligt under den kommande veckan, och övar på detta redan under mötet. Borde barn tacka sina föräldrar för att de gör hushålllssysslor och hjälper sina barn? På nästa möte går flocken igenom vad som hänt under veckan och hur det kändes att tacka och hjälpa.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen Hemma
Färdighetsområden Arjen taidot Kaveritaidot Palvelu Vuorovaikutustaidot
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Ihmissuhteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Kiusaaminen
Ledarens uppgift: Akela leder diskussionen genom att ställa lämpliga frågor.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Starkare tillsammans

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna leker leken "Välkommen hit bredvid mig"-leken. Någon börjar och bjuder någon att komma och sitta bredvid genom att säga "Välkommen hit bredvid mig, Malin". Den som blivit inbjuden flyttar sig intill den som bjöd in, och den som bjöd in fortsätter genom att tacka för någonting: "Jag vill tacka Malin för att hon går hem tillsammans med mig efter mötet". Den som satt bredvid Malin är nu i tur att bjuda in och tacka någon. Akela ser till att alla får en inbjudan.

Vargungen säljer adventskalendrar tillsammans med flocken. Under försäljningen kommer vargungarna ihåg att tacka kunderna. 

Positiva lappar: Vargungarna gör positiva lappar i slutet på en termin. Varje gruppmedlem får en hjärtformad kartongbit fäst på ryggen med en säkerhetsnål. Alla går omkring i rummet och skriver något trevligt på andras papper.

Glädjeämnen: Flocken delar in sig i mindre grupper. Varje grupp för i uppgift att hitta på så många sätt som möjligt att glädja andra.

Lägg till tips

Bifoga