Vargungen kan tillreda enkel mat över öppen eld och kan bete sig rätt i närheten av elden. Hen kan vänta på sin tur när det behövs. 

Valikko

Jag tillreder något ätbart över öppen eld


Målsättning:

Vargungen kan tillreda enkel mat över öppen eld och kan bete sig rätt i närheten av elden. Hen kan vänta på sin tur när det behövs. 

Beskrivning:

Vargungen tillreder enkel mat över öppen eld. Hen övar på att veta i vilket skede det går bäst att tillreda mat i brasan eller glöden. Vargungen lär sig att agera tryggt i närheten av elden.

 

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Retkeily Ruuanlaitto Tulenteko Turvallisuus
Längd 1 h
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att ansvara för säkerheten och de praktiska arrangemangen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Elden

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Flocken grillar marshmallows. Vargungarna kan själva tälja grillpinnar. Flocken kan köpa skumgodis av olika slag och göra en jämförelse där de testar olika godisars grillegenskaper. Sedan kan vargungarna redogöra för testresultaten i kårtidningen.

Flocken tillreder mat i foliepaket vid elden. Chokladbananer är en riktig foliedelikatess. Gör så här: Skär en skåra på längden i bananskalet och tryck in några bitar choklad i bananen. Vira in hela härligheten i folie på så sätt att det är lätt att kika in i det heta paketet för att titta på chokladen. Lägg sedan folieknytet i glöden. Delikatessen är klar när chokladen har smält. Ät chokladbanen med sked direkt ur skalet.

Flocken steker plättar eller pinnbröd vid elden. Antingen gör akela degen i förväg, eller så gör flocken den tillsammans.

Flocken utför ett korvgrillningstest. Någon av vargungarna grillar sin korv över glöden, någon i lågorna, en tredje grillar korven långsamt och en fjärde snabbt. På vilket sätt blir korven finast? Hur blir korven varm ända in? Flocken smakar på korv som är grillad på olika sätt och hittar på så vis fram till det bästa sättet att grilla korv.

Lägg till tips

Bifoga