Vargungen iakttar och följer med hur en växt gror och växer. Vargungen tar ansvar för växtens skötsel och utvecklar samtidigt sin egen uthållighet.

Valikko

Tillsammans med min flock planterar jag ett träd eller en annan växt och följer med dess tillväxt


Målsättning:

Vargungen iakttar och följer med hur en växt gror och växer. Vargungen tar ansvar för växtens skötsel och utvecklar samtidigt sin egen uthållighet.

Beskrivning:

Flocken planterar tillsammans ett träd eller en buske på kårlokalens gård. Alternativt kan alla vargungar få så en egen krukväxt. Flocken följer med hur växterna växer och sköter om dem.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Hemma I skogen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Luonto
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Ihmissuhteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Akela handleder vargungarna när de sår, planterar och sköter om växterna. Kulledaren fungerar som exempel och hjälper de andra.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Naturskydd

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Alla vargungar planterar en egen krukväxt och följer med hur den växter. Flocken kan t.ex. göra uppföljningskort och fylla i viktiga skeden under växtens uppväxt (hjärtblad, blad, blomknoppar, blomning ...) En växt är också en fin present till vargungarnas familjer.

Flocken planterar ett eget träd eller en egen buske på kårlokalens gård. Vargungarna sköter om trädet eller busken under hela sin scouttid. Om det inte är möjligt att plantera något på kårlokalens gård kan flocken, med markägarens lov, följa med hur ett "fadderträd" eller en "fadderbuske" i närskogen växer.

Flocken är med om att plantera växter under ett större talko.

Bonsai-träd: Vargungarna delar en grapefrukt på hälften och tar bort fruktköttet. Då de fått lov av markägaren gräver vargungarna upp pyttesmå trädplantor. Trädplantorna planteras sedan i grapeskalet. Plantorna måste vattnas ordentligt. Vargungarna kan skära ner plantan då den har vuxit. Rötterna som växer genom fruktskalet kan man ta bort. Utrustning: Grapefrukt, kniv, mull, sax, vattenkanna, liten spade. Källa: DDs

Flocken sår på samma gång olika växtfrön och följer med hur och hur snabbt de växer. Vargungarna kan på utfärder plocka ekollon eller frön från andra träd/växter och plantera dem. Vargungarna kan även plantera en avokadokärna eller äppelkärnor som blivit över från en utfärd. Om man vill ha flera frön, och frön som man är säker på att gror, kan akelan köpa dem från butiken. Källa: DDS

Lägg till tips

Bifoga