Vargungen får en trygg och positiv orienteringserfarenhet.

Valikko

Jag orienterar under ledning av min ledare


Målsättning:

Vargungen får en trygg och positiv orienteringserfarenhet.

Beskrivning:

Under stadsutfärden eller utfärden i naturen följer vargungarna med rutten på en karta eller letar efter i förväg gömda kontroller med hjälp av akela.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats I skogen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Suunnistus
Längd 30 min
Mål för fostran Luontosuhde
Ledarens uppgift: Akela planerar rutten och för ut några kontroller längs den. Kontrollerna kan bestå av olika identifikationsuppgifter (fåglar, karttecken, stjärnbilder). Ledaren går hela tiden med vargungarna och hjälper dem att följa rutten på kartan.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Orientering

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungegruppen deltar i den lokala orienteringsklubbens orienteringskväll. Det lönar sig att be kårens övriga ledare och vargungarnas föräldrar komma med, så att alla vargungar får möjlighet att orientera i en så liten grupp som möjligt. Den vuxnas uppgift är att handleda vargungen i att läsa kartan och orientera, och att med stödfrågor hjälpa vargungen att ta sig från kontroll till kontroll.

Alla vargungar får en egen karta och akela hjälper dem vid behov genom att berätta och visa var på kartan de befinner sig. Syns det där huset på kartan? Var finns den här ån som syns på kartan i verkligheten? Ledare följer hela tiden med vargungarna och hjälper dem att följa med rutten på kartan.

På kontrollerna kan det finnas olika igenkänningsuppgifter (fåglar, karttecken, stjärntecken).

Lägg till tips

Bifoga