Vargungen kan bete sig artigt i olika situationer.

Valikko

Vi övar på försäljningssituationer


Målsättning:

Vargungen kan bete sig artigt i olika situationer.

Beskrivning:

Vargungen övar sig på att bete sig artigt i en försäljningssituation. Hen blir bekant med de olika skeden som en försäljningssituation består av: presentation (vi är scouter), presentation av varan som säljs (vi säljer scouternas adventskalender), avsikten med försäljningen (vi samlar in pengar för att kunna köpa ett nytt tält till kåren) och att berätta vad produkten kostar (en kalender kostar x euro).

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Varainhankinta Vuorovaikutustaidot
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 30 min
Mål för fostran Ihmissuhteet Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Ledarens uppgift: Akela handleder vargungarna när de övar sig på att sälja kalendrar och visar dem hur de kan göra för att bete sig artigt.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Insamlare

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna spelar olika slags försäljare. Hurdan är Stressade Stina, Oartiga Ove eller Snuviga Sune? Flocken kan tillsammans fundera på vad olika försäljare gjorde bra och vad de borde göra annorlunda.

Vargungarna övar försäljningssituationer i olika roller. En av kunderna kan vara en gammal herre som hör dåligt, en dam som har bråttom eller ett litet barn. Vargungarna spelar upp hur det lönar sig att sälja kalendrar till de här kunderna.

De äldre vargungarna kan öva försäljningssituationer på främmande språk. Vad ska de göra om personen som öppnar dörren talar varken svenska eller finska? Hur kan de sälja en kalender på engelska eller genom att använda handgester?

Vargungarna övar sig på försäljningssituationer i den egna flocken, eller med personer de känner sämre än sin egen ledare. Akela kan t.ex. bjuda in vargungarnas föräldrar, ledare från grannkåren, eller mer obekanta vuxna från den egna kåren så att vargungarna får öva försäljningssituationer med dem. Det är bra att börja med att gå igenom hur bra kundbetjäning går till.

Lägg till tips

Bifoga