Vargungen bekantar sig med hur det går till att göra en tidning. Vargungen deltar i att bevara sin egen kårs historia, och bidrar till kårens historieskrivning.

Valikko

Vi gör en egen tidning i flocken


Målsättning:

Vargungen bekantar sig med hur det går till att göra en tidning. Vargungen deltar i att bevara sin egen kårs historia, och bidrar till kårens historieskrivning.

Beskrivning:

Flocken gör en egen tidning. Tidningen kan innehålla olika slags nyheter, artiklar, pysselsidor, intervjuer osv.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen På besök
Färdighetsområden Luovuus Partiokulttuuri Viestintä
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Ryhmässä toimiminen
Ledarens uppgift: Akela handleder vargungarna när de planerar tidningen och ser till att alla vargungar får vara med och göra tidningen och att allas åsikter blir hörda. Akela hjälper till med det tekniska och hittar en lämplig informationskanal för tidningen (t.ex. kårlokalens anslagstavla eller genom utdelning till alla vargungaras hem).

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Redaktören

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Med hjälp av den här appen kan flockens tidning se precis ut som en riktig dagstidning: https://www.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp

Flocken gör en pysseltidning. Vargungarna får vara påhittiga när de skapar pysseluppgifter. Flocken planerar olika slags pysseluppgifter. Vargungarna hittar själva på korsord, färgläggningsuppgifter, labyrinter och uppgifter med hemlig skrift. Sammanställ uppgifterna i en tidning och ge den åt en annan flock att pyssla med.

I flockens tidning kan ingå olika slags artiklar som vargungarna skrivit när de utfört spåret Redaktören. Tidningen kan innehålla t.ex. en presentation av den egna flocken eller en beskrivning av ett besök eller ett evenemang. Att föra dagbok under evenemangen gör det lättare att senare minnas saker och ting. Tidningen kan också innehålla vargunge- eller pysselsidor och intervjuer med t.ex. kårchefen eller vargungar från grannflocken. Bilder och fotoreportage passar också bra i flockens tidning. Spåret passar också bra att utföra under en utfärd som flocken gör.

Lägg till tips

Bifoga