Vargungen kan uppträda inför publik, utvecklar sin röstanvändning och blir modigare när det gäller att framträda.

Valikko

Jag lär mig att uppträda


Målsättning:

Vargungen kan uppträda inför publik, utvecklar sin röstanvändning och blir modigare när det gäller att framträda.

Beskrivning:

Flocken övar uttrycksförmåga genom övningar i att uppträda och använda sin röst. Vargungarna övar att tala med lämpligt tempo, lämplig styrka och på ett lämpligt sätt i olika situationer. Alla vargungar berättar om sig själva inför resten av flocken. Vargungarna provar på olika röststyrkor, från viskningar till skrik. Det räcker med att upprepa t.ex. sitt namn eller en kort mening.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Itsetuntemus
Teemat Työelämätaito
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att uppmuntra och dämpa vargungarna när de övar sig på att uppträda. Akela fungerar som ledare och instruktör för övningarna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Artisten

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Tandlösa djur: Vargungarna sitter i en ring. Syftet är att försöka tala utan att tänderna syns. Den som börjar tittar sin granne i ögonen och säger namnet på ett djur. Grannen säger samma djurnamn till följande i ringen. Byt håll genom att säga ett nytt djur. Den som skrattar eller visar sina tänder trillar bort.

Ge katten mjölk: Vargungarna sitter i en ring. En av dem får vara katt i mitten av ringen. Katten tigger mjölk av någon i ringen genom att jama teatraliskt. Den som katten tigger av ska svara genom att stryka katten över huvudet och säga: Voj, voj kissemissen, jag har ingen mjölk. Fråga Ville/Anna" (= namnet på någon annan som är med i leken.) Då ska katten gå till den här personen och tigga om mjölk. Den som skrattar blir katt!

Berätta om sig själv: Akela säger att det finns bara en rulle toapapper kvar i kårlokalen och att alla ska ta några papper från den, ifall de skulle behöva gå på toa under mötet. Sätt er sedan i en ring. Akela ber nu alla att berätta en sak om sig själv per toapappersark de tagit.

Lägg till tips

Bifoga