Vargungarna använder sin kreativitet och tillverkar instrument, och spelar sedan på dem inför varandra. Vargungarna får erfarenhet av att uppträda.

Valikko

Jag tillverkar ett eget instrument och ackompanjerar en gemensam föreställning


Målsättning:

Vargungarna använder sin kreativitet och tillverkar instrument, och spelar sedan på dem inför varandra. Vargungarna får erfarenhet av att uppträda.

Beskrivning:

Vargungarna tillverkar egna instrument och övar sig på att använda dem. Flocken kan tillverka t.ex. musikpinnar, sälgpipor eller maracas. Det lönar sig att kombinera det här steget med aktiveten Jag framför en scoutsång.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Kädentaidot Luovuus Rohkeus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Itsetuntemus Ryhmässä toimiminen
Ledarens uppgift: Ledarens uppgift är att skaffa fram allt material som behövs, och att ge instruktioner och handledning när vargungarna bygger instrument och övar sig på att spela på dem. Ledaren spelar också själv något instrument. Kulledaren kan vara dirigent för sin egen kull.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Artisten

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Tillverka regnpinnar genom att slå in spikar i ett tomt kartongrör (en Pringles-burk, eller en tygrulle) och fylla röret med små stenar eller ärter. Täpp till röret i båda ändar, och vänd på det - då uppstår ett ljud som låter som regn.

Tillverka rytmägg genom att lägga sand, ärter eller ris i ett påskägg av plast. Flocken kan tillverka olika slags rytmägg för att åstadkomma olika ljud. Till sist kan vargungarna dekorera sina ägg som de vill.

Det går att bygga en så kallad harskramla, som som ger ifrån sig mycket ljud, genom att trä metallkorkar på en fiskelina eller järntråd och fästa den mellan kvistarna i en träklyka.

Gör en flaskorgel av glasflaskor fyllda med olika mängder vatten. Blås över flaskhalsarna, som på en flöjt.

Akela instruerar kullarna att tillverka olika instrument. Kullarna tillverkar sina instrument och övar att ackompanjera ett överenskommet stycke. Slutligen får alla kullar spela tillsammans.

Lägg till tips

Bifoga