Vargungen kan förstå det hen hör och visualisera det.

Valikko

Jag illustrerar en berättelse


Målsättning:

Vargungen kan förstå det hen hör och visualisera det.

Beskrivning:

Akela berättar en berättelse och vargungarna illustrerar den. Vargungen lär sig att berätta i bilder och att plocka ut det viktiga i en berättelse, eftersom de inte hinner rita allt som beskrivs.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Kädentaidot Luovuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 30 min
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att i förväg välja ut en berättelse och berätta den i lugn takt, samt att skaffa fram det material som behövs för illustrationerna. Om det behövs kan akela läsa/berätta berättelsen flera gånger, eller ta om de viktigaste ställena. Kulledaren kan ha till uppgift att dela ut material åt de andra vargungarna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Berättelser

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Berättelsen kan hänga ihop med någon annan aktivitet som flocken har på gång, t.ex scouttraditioner (vargungar brukar älska berättelser om drakar!) eller orientering.

Flocken kan göra en serie av berättelsen. Var och en får ett papper som är klippt så att det motsvarar en serieruta och ritar en viss sekvens av berättelsen. Akela ger instruktioner om vad var och en ska rita. När alla är klara limmar flocken sina serierutor i rätt ordning på papper och gör en gemensam serietidning.

Ett annat alternativ är att vargungarna under detta steg får öva sig på läsförståelse genom att själva läsa berättelsen och göra illustrationer till den.

Alla vargungar gör varsin illustration genom att rita, fotografera, klippa ut bilder ur tidningar eller måla. Sedan sammanställer flocken en gemensam bildberättelse av allas bilder.

Lägg till tips

Bifoga