Vargungen utvecklar sin händighet och lär sig någon teknik för att tillverka ett smycke.

Valikko

Jag tillverkar ett smycke


Målsättning:

Vargungen utvecklar sin händighet och lär sig någon teknik för att tillverka ett smycke.

Beskrivning:

Vargungen tillverkar själv ett smycke.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Kädentaidot Luovuus
Längd 1 h
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Ledarens uppgift: Akela handleder vargungarna i arbetet med den valda tekniken.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Hantverkaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Papperspärlor. Det går att tillverka personliga papperpärlor av returpappersstrimlor. Stryk lim på pappersstrimlorna och linda dem spänt runt en strumpsticka eller en tandpetare. När pärlorna torkat går de att trä upp på tråd till ett halsband. Material: Gamla tidningar eller papper med bilder på, lim, strumpstickor eller tandpetare.

Vargungarna kan också göra vänskapsband åt varandra eller sig själva. Det går också att göra smycken av andra prydnadsknopar. Material: Garn, sidenband eller satinband i olika färger.

Vargungarna gör pärlor av Cernitlera eller trolldeg. Trä upp pärlorna på ett snöre när de torkat. I hobbyaffärer finns smyckeslås och broschunderlag.

Vargungarna tillverkar smycken av naturmaterial. Trä olika slags bönor (eller annat som finns i naturen) på en tråd. Också av nypon går det att göra bra smycken med kort livslängd.

Akelan kokar på förhand rörben av en gris eller en kon i ca 2 timmar och låter sedan benen torka i ugnen. Vargungarna sågar, med hjälp av en vuxen, benen i 1 cm tjocka bitar. Vargungen slipar benbiten med sandpapper tills biten är slät. Sedan kan benbiten användas som ett smycke eller som en klämma för scouthalsduken. Källa:DDS

Lägg till tips

Bifoga