Vargungen använder sin fantasi och ser återvinningsmaterial som en bra råvara för något nytt.

Valikko

Jag och min flock tillverkar nya föremål av återvinningsmaterial


Målsättning:

Vargungen använder sin fantasi och ser återvinningsmaterial som en bra råvara för något nytt.

Beskrivning:

Vargungen bekantar sig med olika material som går att återvinna, och med olika kreativa sätt att använda materialet på. Vargungen funderar på hur mycket användbara saker vi slänger bort. Vad skulle vi kunna göra åt detta?

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Kädentaidot Kestävä kehitys Luovuus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu Vastuu elinympäristöstä
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att skaffa det material som behövs och att inspirera barnen. Akela kan också be vargungarna ta med sig material som går att återvinna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Hobby

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Konst av återvinningsmaterial:

  • Målning på byggavfall (trä, plast, paff, tapet, skyddspapper)
  • Collage av pappersavfall (tidningar, skyddspapper)
  • Staty av avfall som hittas på stranden, konservburkar, gamla ledningar, plastförpackningar och använda snören.
Flocken kan ordna en utställning med sin avfallskonst. På öppningen kan det bjudas på mat på fat som är gjorda av (rengjort) återvinningsmaterial. På öppningen kan vargungarna också framföra musik på instrument gjorda av återvinningsmaterial. Material: Skräp, sax, kniv, tejp, målfärg, penslar, lim. Källa:DDS

Flocken pysslar ihop instrument av återvinningsmaterial. Lägg något som skramlar i en burk, t.ex. stenar, torkade ärter, risgryn (beroende på hurdant ljud ni vill skapa). Sätt ett lock på burken; använd tejp om det behövs. Dekorera gärna instrumenten med målarfärger eller tejp i olika färger.

Kom tillsammans överens om ett ämnesområde; det kan till exempel vara ett djur, en evighetsmaskin, ett fordon eller en byggnad. Skapa konstverk enligt det valda temat av det återvinningsmaterial som finns till förfogande. Använd fantasin! Ordna en utställning av de färdiga konstverken på ett äldreboende, i församlingshemmet eller på vargungeföräldrarnas arbetsplatser. Material: Äggkartonger, plast- och kartongförpackningar, filburkar, plankbitar, trådrullar, toalettpappersrullar, lim, nitar, spikar, målarfärger, penslar.

Lägg till tips

Bifoga