Vargungen lär sig grunderna i tovning.

Valikko

Jag tovar


Målsättning:

Vargungen lär sig grunderna i tovning.

Beskrivning:

Vargungen gör ett litet tovningsarbete.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen
Färdighetsområden Kädentaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Ledarens uppgift: Akela gör en modell och visar vargungarna hur det går till att tova.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Hobby

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna tillverkar tovade rytmägg. De behöver ull, vatten och tvål samt en leksaksbehållare ur ett överraskningsägg att ha som stomme i rytmägget. Lägg risgryn eller torkade ärter i den lilla behållaren och tejpa för skarven så att den inte öppnar sig. Vira sedan in behållaren i flera lager av ull. Ullagren ska vara så tunna som möjligt och ganska långa, för då blir rytmägget lättare äggformat. Ingen ull får ligga löst på ägget. Ullagren masseras i varmt vatten och med hjälp av tvål så att de fastnar i ägget. Det översta lagret kan gärna bestå av ull i olika färger så blir rytmerna gladare. Använd de torra rytmäggen under t.ex. något kvällsprogram.

Genom att våttova går det att tillverka en boll, ett julgranspynt eller ett sittunderlag. För tovningen behövs tovningsull, fingervarmt vatten och tvål. På nätet finns instruktioner för olika tovningsarbeten.

Tillverka t.ex. en tovad reflex. Tova reflexen genom nåltovning i en pepparkaksform eller en tvättad yoghurtburk. Limma på reflexband och fäst till sist ett snöre i reflexen. Material: ull, tovningsnålar, pepparkaksformar, tovningsunderlag (t.ex. cellplast/styrox), reflexband, lim, snöre eller tråd, säkerhetsnål.

Lägg till tips

Bifoga