Vargungen kan mäta upp ingredienser och känner till de vanligaste köksredskapen.

Valikko

Jag bekantar mig med mått och köksredskap som används vid matlagning


Målsättning:

Vargungen kan mäta upp ingredienser och känner till de vanligaste köksredskapen.

Beskrivning:

Vargungen använder måttredskap och andra köksredskap som används i matlagningen och övar sig på att förstå hur olika mått och mängder förhåller sig till varandra.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Arjen taidot Ruuanlaitto
Längd 30 min
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att leda aktiviteten, ge råd och fördela uppgifter. Dessutom ansvarar akela för tidsanvändningen och förberedelserna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kocken

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungarna gör känna på-påsar i mindre grupper. Lägg köksredskap i tillräckligt stora påsar. De andra vargungarna får sedan känna på påsen och gissa vilket föremål som ligger inuti.

Vargungarna testar sitt minne genom att spela Kims spel. Lägg fram olika köksredskap på bordet. En i gruppen tar bort ett redskap medan de andra blundar. Sedan får de som blundade öppna ögonen och gissa vilket redskap som fattas.

Vargungarna bakar någonting, indelade i mindre grupper. Med hjälp av receptet kan vargungarna öva sig på att välja de rätta mått- och köksredskapen. Det lönar sig att samtidigt prata om vad köksredskapen heter och vad de används till.

Vargungarna mäter upp vatten i olika burkar för att få begrepp om olika mängder. De kan t.ex. testa om ett mjölkpaket faktiskt rymmer en liter eller tio deciliter. De kan också fylla en matsked med hjälp av en tesked och ett decilitermått med hjälp av en matsked.

Lägg till tips

Bifoga