Vargungen känner till tallriksmodellen och kan lägga upp en portion enligt den.

Valikko

Jag lär mig att planera en måltid enligt tallriksmodellen


Målsättning:

Vargungen känner till tallriksmodellen och kan lägga upp en portion enligt den.

Beskrivning:

Vargungen bekantar sig med tallriksmodellen och övar att lägga upp hälsosamma portioner.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Ruuanlaitto
Längd 1 h
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att leda aktiviteten, ge råd och fördela uppgifter.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kocken

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Flocken spelar tallrikslotto. Alla behöver varsin tallrik och till spelet behövs också matproduktskort som akela gör i förväg. Spelet går ut på att samla en viss mängd av olika födoämnen på sin tallrik (2 delar grönsaker, 1 del kött, fisk eller ägg, 1 del potatis, ris eller pasta). Matproduktskorten ligger upp och ner i en packe på bordet och var och en tar i tur och ordning ett kort. Om kortet passar på den egna tallriken får spelaren behållla kortet och lägga det på sin tallrik. Om kortet inte passar lägger spelaren tillbaka det underst i packen. Vinnare är den som först har fått ihop en portion enligt tallriksmodellen.

Vargungarna planerar vad de skulle vilja äta. De klipper ut varsin tallrik av vitt papper och ritar en portion enligt tallriksmodellen på den. Vargungarna kan också klippa ut matprodukter av färgat papper och klistra dem på sin tallrik av papper.

Vargungarna studerar en bild av tallriksmodellen tillsammans. På webben finns lättillgängliga bilder. Vargungarna funderar på vad vi ska äta enligt tallriksmodellen. Vilka olika näringsämnen behöver människan, och i vilka livsmedel finns de?

Lägg till tips

Bifoga