Vargungen får erfarenhet av att uppträda. Vargungen kan tänka sig in i hur en annan person känner, och behandla andra rättvist.

Valikko

Jag vet hurdan en rolig och bra tävling är och leder en sådan under ett lägerbål eller ett kvällsprogram


Målsättning:

Vargungen får erfarenhet av att uppträda. Vargungen kan tänka sig in i hur en annan person känner, och behandla andra rättvist.

Beskrivning:

Vargungarna planerar och leder en tävling som passar under ett kvällsprogram eller lägerbål. Vargungarna funderar på vad som gör en tävling rolig. De tänker på vilka slags tävlingar de själva skulle kunna tänka sig att delta i. Att låta andra göra bort sig eller råka ut för pinsamma situationer är inte avsikten med en bra tävling. Också tävlingsdeltagarna ska ha roligt under tävlingen. På nätet finns förslag på olika tävlingar; använd t.ex. sökorden tävlingar för barn.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan I skogen
Färdighetsområden Kaveritaidot Luovuus Organisointitaidot Rohkeus
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Ihmissuhteet Itsetuntemus Ryhmässä toimiminen
Ledarens uppgift: Akela leder några modell-lekar för vargungarna. Akela ser till att tävlingarna som vargungarna planerar verkligen passar under kvällsprogrammet/lägerbålet. Akela hjälper också vargungarna att komma på idéer och handleder dem i hur de ska leda tävlingarna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Kvällsprogram

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Akela leder tävlingen enligt alla konstens regler och på ett dåligt sätt. Vargungarna får lägga märke till vad som inverkar på hur väl tävlingen lyckas. Vad händer när Akela t.ex. förklarar reglerna på ett otydligt sätt eller med alltför tyst röst, eller favoriserar det ena laget?

Lägg till tips

Bifoga