Vargungen lär sig värma mat över öppen eld och kan bete sig i närheten av elden

Valikko

Jag tillreder något ätbart över öppen eld


Målsättning:

Vargungen lär sig värma mat över öppen eld och kan bete sig i närheten av elden

Beskrivning:

Tillred pinnbröd, plättar, marshmallows, te eller korv. Uppmärksamma tryggt beteende i närheten av öppen eld. Fundera hur det lönar sig att grilla korv eller pinnbröd. Var är brasan allra hetast? Är det som är stekt på ytan säkert även moget inuti?

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan I skogen
Färdighetsområden Ruuanlaitto Tulenteko Turvallisuus
Längd 1 h
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Lägerkocken

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Flocken utför ett korvgrillningstest. Någon av vargungarna grillar sin korv över glöden, någon i lågorna, en tredje grillar korven långsamt och en fjärde snabbt. På vilket sätt blir korven finast? Hur blir korven varm ända in? Flocken smakar på korv som är grillad på olika sätt och hittar på så vis fram till det bästa sättet att grilla korv.

Flocken steker plättar eller pinnbröd vid elden. Antingen gör Akela degen i förväg, eller så gör flocken den tillsammans.

Flocken tillreder mat i foliepaket vid elden. Chokladbananer är en riktig foliedelikatess. Gör så här: Skär en skåra på längden i bananskalet och tryck in några bitar choklad i bananen. Vira in hela härligheten i folie på så sätt att det är lätt att kika in i det heta paketet för att titta på chokladen. Lägg sedan folieknytet i glöden. Delikatessen är klar när chokladen har smält. Ät chokladbanen med sked direkt ur skalet.

Flocken grillar marshmallows. Vargungarna kan själva tälja grillpinnar. Flocken kan köpa skumgodis av olika slag och göra en jämförelse där de testar olika godisars grillegenskaper. Sedan kan vargungarna redogöra för testresultaten i kårtidningen.

Alla vargungar skivar ett äpple i ca 3 mm tunna skivor. Vargungarna tar bort kärnhuset och trär äppelringarna på en pinne. Vargungen torkar äppelringarna över brasan. Källa:DDS

Lägg till tips

Bifoga