Vargungen kan välja sådan utrustning att hen får en positiv lägerupplevelse. Vargungen vet vilka saker hen har med sig till lägret, och kan hålla reda på sina saker med hjälp av en vuxen.

Valikko

Jag kan packa min lägerutrustning


Målsättning:

Vargungen kan välja sådan utrustning att hen får en positiv lägerupplevelse. Vargungen vet vilka saker hen har med sig till lägret, och kan hålla reda på sina saker med hjälp av en vuxen.

Beskrivning:

Vargungen vet vad hen behöver med sig till lägret och lär sig packa sina saker på ett ändamålsenligt sätt. Speciellt lönar det sig att lära vargungarna packa så att sakerna hålls torra (genom att lägga sakerna i separata plastpåsar i ryggsäcken), att notera att reservutrustningen kan packas längst ner och att saker som behövs ofta ska packas så att de är lättåtkomliga. Det lönar sig också att redan från början lära vargungarna att inte hänga en massa saker utanpå ryggsäcken. I princip ska allt packas inuti rinkan.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen Hemma
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Retkeily
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.organisointitaidot
Längd 30 min
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akela ser till att vargungarna blir bekanta med den utrustning de behöver under lägret, och hjälper vargungarna ta hand om sin utrustning.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Lägerliv

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Under lägret förvarar vargungarna sina ryggsäckar på en ryggsäcksställning, eller på en annan liknande plats där ryggsäcken inte ligger på marken. Vargungarna övar sig på att plocka ut saker ur ryggsäcken tills de hittar det de behöver, och sedan lägga tillbaka de andra sakerna igen. Inga saker får bli liggande på marken vid ryggsäcksställningen.

Packningsstafett: Vargungarna springer i tur och ordning fram till en hög med utrustning och plockar med sig en sak som är bra att ha på läger. De kan också packa ryggsäcken som en del av samma stafett, eller som en separat stafett.

Akela tar med sig en ryggsäck och både saker som behövs på ett läger, och saker som är onödiga att packa med sig. Vargungarnas uppgift är att packa ner det som behövs i ryggsäcken. Vargungarna övar sig på att packa också genom att packa sovsäckar i sovsäckspåsar.

Lägg till tips

Bifoga