Vargungen kan ta hand om sin utrustning i lägerförhållanden.

Valikko

Jag kan torka mina våta kläder


Målsättning:

Vargungen kan ta hand om sin utrustning i lägerförhållanden.

Beskrivning:

Vargungen lär sig att torka kläder under ett läger. Vargungen lär sig att inte knöla ner fuktiga eller våta kläder i ryggsäcken, utan att i stället hänga dem på tork. Vargungen är med om att torka kläder t.ex. i lägerbastun, genom att konstruera torkställningar och ordna med stövelpinnar eller genom att hänga upp torklinor vid tältet eller i förrådstältet.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan I skogen
Färdighetsområden Itsestä huolehtiminen Kädentaidot Retkeily Turvallisuus
Längd muutama tunti
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akela vägleder och påminner vargungarna om att ta hand om sin utrustning. Akela förklarar för vargungarna vart de ska föra sina våta kläder och varför de inte ska lägga in dem i ryggsäcken.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Lägerliv

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Flocken konstruerar torkplatser för simutrustning eller kläder som blivit våta redan i samband med att de slår läger. Flocken funderar tillsammans på var de kan torka sin utrustning om det regnar.

Flocken testar att torka handdukar av olika material och lägger märke till vilka slags handdukar som torkar snabbt, och vilka som torkar långsamt. Flocken testar också att torka likadana handdukar på olika sätt, utbredda eller ihopknölade/ihopvikta, och lägger märke till att den utbredda handduken torkar snabbare.

Lägg till tips

Bifoga