Vargungen är modig nog att sova en natt i ett tält i skogen, och lär sig mera om vad tältliv innebär, så att hen lättare klarar av också flera nätter än en.

Valikko

Jag övernattar i tält i skogen


Målsättning:

Vargungen är modig nog att sova en natt i ett tält i skogen, och lär sig mera om vad tältliv innebär, så att hen lättare klarar av också flera nätter än en.

Beskrivning:

Flocken slår upp ett tält och övernattar i det tillsammans. Att sova en natt i tält kan vara ett rimligt krav innan vargungarna deltar i längre läger.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan I skogen
Färdighetsområden Retkeily Rohkeus
Längd viikonloppu
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att sova tillsammans med vargungarna och se till att allt går tryggt till. Akela lär vargungarna knep som underlättar tältlivet, som t.ex. att hålla snyggt i tältet, att ge varandra ro och låta andras saker vara i fred, samt att vädra tältet, spänna stagen och inte röra vid tältduken, eller luta saker mot den, när det regnar.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Lägerliv

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Akela gör vargungarnas första natt i tält till en verklig händelse. För att göra det trivsamt och trevligt att lägga sig på kvällen berättar akela mysiga historier, och flocken lyssnar tillsammans på ljud både utanför och inne i tältet. På morgonen ordnar akela fest för övernattarna, och de får diplom för att ha klarat sin första natt i tält.

Flocken sover i tält under en veckoslutsutfärd. På så vis har vargungarna erfarenhet av att sova i tält när de far på ett längre läger.

Lägg till tips

Bifoga