Vargungen kan städa upp efter sig.

Valikko

Jag städar efter mig och kan förvara verktyg på rätt sätt


Målsättning:

Vargungen kan städa upp efter sig.

Beskrivning:

Flocken sköter tillsammans om att städa undan efter sig och hjälps åt att ta hand om redskapen på rätt sätt. Den här aktiviteten utförs i samband med spårets övriga aktiviteter.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Längd pitkäkestoinen
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä
Ledarens uppgift: Akela handleder vargungarna och lär ut hur verktygen transporteras och var de förvaras. Akela ser till att alla vargungar deltar i att städa och plocka undan. Vid behov kan akela ge lämpliga och tydliga uppgifter åt vargungarna.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Snickaren

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Den som använder verktyg ska också ta hand om och rengöra verktygen. Vargungarna undersöker verktyg som behöver servas. Med hjälp av akelas handledning kan vargungarna t.ex. byta sågblad på bågsågen eller vässa täljknivarna.

Den här aktiviteten lönar det sig att utföra i samband med spårets övriga aktiviteter. Vargungarna kollar verktygens skick efter att ha använt dem, och för dem tillbaka till sina rätta platser. Verktygen ska rengöras innan de ställs undan och det är viktigt att hålla god ordning bland verktygen. Att ha en separat verktygsvägg gör det lättare att förvara och hålla reda på verktygen. Om kåren ännu inte har en sådan vägg i sitt förråd kan flocken, med hjälp av akela, konstruera en genom att fästa en hålskiva på väggen och sedan slå in spikar i skivan. Sedan går det att hänga verktyg på spikarna. Rita gärna verktygens konturer på väggen och skriv in deras namn. Då kommer verktygen garanterat att förvaras på rätt plats.

Lägg till tips

Bifoga