Vargungen vet att trafiken är ett samspel.

Valikko

Jag bekantar mig med polisens eller yrkesförares arbete


Målsättning:

Vargungen vet att trafiken är ett samspel.

Beskrivning:

Yrkesproffs informerar vargungarna om hur de ska agera tryggt i trafiken. Vargungarna bekantar sig med temat genom att besöka polisstationen eller genom att bjuda in en polis, eller en yrkeschaufför, till vargungemötet.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus På besök
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Längd 1 h
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Ledarens uppgift: Akela bjuder in gästen eller arrangerar besöket. Akela ser till att gästen vet vad målet med besöket är.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Trafik

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Akela bjuder in en yrkeschaufför, t.ex. en taxi-, lastbils- eller busschaufför, till ett möte i kårlokalen. Det lönar sig för Akela att i förväg berätta för gästen vad målet med besöket är. Avsikten är att få vargungarna att förstå att trafiken bygger på ett samspel, och att deras beteende i trafiken påverkar medtrafikanterna. Gästen kan t.ex. berätta om farosituationer hen varit med om som haft att göra med barn, fotgängare eller cyklister. Vargungarna kan fundera på hur de här situationerna skulle ha gått att  undvika. På nästa möte är det bra om flocken påminner sig om vad gästen berättade och gör ett tackkort att skicka till gästen.

Akela arrangerar ett besök på polisstationen och berättar för poliserna att besöket har att göra med att vargungarna avlägger spåret som handlar om trafik. Alternativt kan Akela bjuda in polisen för att berätta om trafikfrågor under ett möte i kårlokalen. På nästa vargungemöte är det bra att gå igenom vad polisen lärde ut och göra ett tackkort att skicka till gästen. Om flocken inte kan besöka polisstationen finns det info och bilder som intresserar barn på www.poliisi.fi (t.ex. om polisens tjänstemärke och uniformer).

Lägg till tips

Bifoga