Vargungen får utfärdserfarenhet genom att delta i flocken nattutfärd. Vargungen kan vara borta hemifrån en natt.

Valikko

Jag deltar i en utfärd med övernattning


Målsättning:

Vargungen får utfärdserfarenhet genom att delta i flocken nattutfärd. Vargungen kan vara borta hemifrån en natt.

Beskrivning:

Flocken far på övernattningsutfärd. Utfärden kan ordnas i scoutstugan eller i skogen, beroende på vargungarnas erfarenhets- och kunskapsnivå. Om vargungarna är ovana vid utfärder är det bäst att åka till en lägergård eller en utfärdsstuga. För de vargungar som för första gången åker på en övernattningsutfärd är utmaningarna många när det gäller att ta hand om sig själv och sina saker. Vargungen övar sig på att vara borta hemifrån och på att ta hand om sina egna saker. Flocken njuter av naturen, leker, lagar mat , äter och samlar på sig utfärdserfarenheter. Under utfärden går det lätt att utföra steg ur andra spår: Vargungarna kan tända en brasa och tälja grillpinnar, eller koka utfärdsmat på Trangia och undersöka växter.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan I skogen
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Längd viikonloppu
Mål för fostran Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att ta hand om arrangemangen för utfärden och se till att vargungarna och deras familjer i god tid får tillräcklig information om utfärden och den utrustning som vargungen behöver. Många föräldrar saknar egen erfarenhet av att vara ute i naturen och utrustningslistan behöver vara utförligt gjord.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Utfärd

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Väl framme på utfärdsplatsen berättar Akela för vargungarna vad som finns var. Vargungarna behöver noggranna instruktioner t.ex. för hur de ska använda utedasset, pumpa vatten och annat som är självklart för personer med mer utfärdserfarenhet.

Vargungarna deltar i utfärdsplaneringen genom att fundera på utrustningslistan och lämplig klädsel. Genom att titta på bilder från utfärdsmålet får flocken en bättre bild av vart de ska på utfärd.

Lägg till tips

Bifoga