Vargungen deltar i beslutsfattandet och i det som ska göras. Vargungen kan använda de vanligaste pysselredskapen.

Valikko

Jag gör en symbol åt flocken 


Målsättning:

Vargungen deltar i beslutsfattandet och i det som ska göras. Vargungen kan använda de vanligaste pysselredskapen.

Beskrivning:

Tillsammans hittar vargungarna på och tillverkar flockens egen symbol.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen
Färdighetsområden Kädentaidot Luovuus Partiokulttuuri
Ledarskapsfärdighet johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Längd 1 h
Mål för fostran Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Akelas uppgift är att beskriva och presentera olika slags symboler eller kännetecken som scoutgrupper kan ha (t.ex. maskotar, tygmärken). Akela hjälper gruppen att bestämma sig för ett alternativ, ser till att vargungarna har tillgång till den utrustning som behövs och ger instruktioner när vargungarna tillverkar symbolen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Tryck flockens symbol på en kärlpåse eller tygkasse. Alla vargungar får en egen påse eller kasse. Köp färdiga tygkassar eller sy själva av bomullstyg.

Flocken tillverkar (t.ex. av filttyg) sitt eget tygmärke att fästa på scoutskjortan. Tygmärket kan avbilda t.ex. den första bokstaven i flockens namn, eller ett djur som hör ihop med flocknamnet.

Flocken tillverkar en gemensam flocksymbol som går att fästa i scouthalsduken. Symbolen kan t.ex. vara ett pins med en bild av något som hör ihop med flockens namn, någon form av knop eller reparbete, ett märke gjort av filttyg eller läder, eller en bykknipa med flockens symbol på. Också vargungeålderns pysselflugor såsom gummibandspyssel kan bli bra halsdukssmycken. Det gemensamma för flocken kan vara t.ex. gummibandens färg.

Ledaren kan ta med sig ett lämpligt kramdjur att ha som maskot. Alternativt går hela flocken till ett loppis och köper ett kramdjur. Sedan får vargungarna tillsammans pyssla ihop en scouthalsduk och andra tillbehör åt maskoten. Flocken hittar också tillsammans på ett namn åt maskoten.

Flocken planerar och tillverkar en egen flagga.  Det går enkelt att tillverka flaggan t.ex. av filttyg och klistra eller sy varje gruppmedlems bidrag på flaggan (t.ex. flockens namn eller figurer som var och en gjort). Flocken går tillsammans till skogen efter en lämplig träkäpp att ha som flaggstång.

Lägg till tips

Bifoga