Vargungen kan knyta sin scouthalsduk med en sjömansknop.

Valikko

Jag kan slå en sjömansknop och använder den på min scouthalsduk


Målsättning:

Vargungen kan knyta sin scouthalsduk med en sjömansknop.

Beskrivning:

Vargungen lär sig att knyta en sjömansknop och att knyta sin scouthalsduk med en sådan.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Obligatorisk
Plats På stugan På kårlokalen I skogen Utomhus
Färdighetsområden Partiokulttuuri
Längd 30 min
Mål för fostran Yhteisöön kuuluminen
Ledarens uppgift: Akelan ser till att det finns tillräckligt många knoprep (och lånehalsdukar) och funderar på flera olika sätt att lära vargungarna att slå sjömansknopen.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Vargungar som lär sig sjömansknopen snabbt kan få svårare extrauppgifter så att akela hinner hjälpa dem som lär sig långsammare. Knyt knopen medan du blundar, bakom ryggen eller med en hand.

Knopgubbe-nyckelringar. Vargungarna kan öva att göra sjömansknopen genom att knyta knopgubbar: Knyt flera sjömansknopar efter varandra. Lämna snörändarna i den första knopen som ben och knyt in en träkula som huvud vid den sista knuten. Material: snören, nyckelringar, träkulor

Vargungarna övar att knyta sjömansknopen med lakritssnören. Till slut för de äta knoparna.

I boken Vargungens spår finns en modell för sjömansknopen. Det lönar sig för vargungarna att först öva med knoprep och sedan med scouthalsdukar, lånade eller egna om de redan har fått sådana. Det finns många olika minnesregler och historier för att göra det lättare att lära sig sjömansknopen. Det lönar sig att använda flera av dem under mötet, så minns vargungarna knopen bättre. "Höger över vänster, vänster över höger." "Kompisarna träffades på gatan och skakade hand med höger hand. En vecka senare träffades de igen. Båda hade nyss blivit vargungar så de skakade hand med varandra med vänster hand som scouter gör." Material: ett knoprep åt var och en, scouthalsdukar att öva med, om vargungarna ännu inte fått egna.

Lägg till tips

Bifoga