Vargungen kan röra sig tryggt i närheten av kårokalen eller hemifrån till kårlokalen.

Valikko

Jag kan tryggt ta mig till kårlokalen


Målsättning:

Vargungen kan röra sig tryggt i närheten av kårokalen eller hemifrån till kårlokalen.

Beskrivning:

Hur kan vi röra oss tryggt i närheten av kårlokalen, till kårlokalen eller hem från kårlokalen? Flocken går igenom regler för en trygg färd: att korsa vägen, gå längs vägen, använda reflex. Vargungarna funderar på vad de kan möta längs vägen och hur de kan undvika farliga situationer. Flocken lägger särskilt märke till speciella områden i närheten av kårlokalen: att röra sig på en parkeingsplats eller vid busshållplats, och att se upp för cyklister.

Förverkligande och målsättningar

Obligatorisk/valbar Frivillig
Plats På kårlokalen Utomhus
Färdighetsområden Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Längd 30 min
Mål för fostran Terveys ja turvallisuus
Ledarens uppgift: Akela funderar i förväg på hur trafiken fungerar i närheten av kårlokalen och väljer en bra plats där flocken kan öva att röra sig tryggt i trafiken.

Tilläggsuppgifter

Uppgiftsgrupp

Välkommen

Parallell

Tips

Ordning: Nyaste

Om någon av vargungarna bor i närheten kan flocken tillsammans gå den vargungens rutt mellan hemmet och kårlokalen och längs vägen prata om olika situationer. Flocken kan också gå en annan väg tillbaka till kårlokalen och efteråt jämföra de olika rutterna med varandra.

Flocken rör sig tillsammans i närheten av kårlokalen och övar att bete sig på ett tryggt sätt. Vargungarna går till busshållplatsen eller till skogen i närheten och bekantar sig med närområdets övergångsställen och sådant som är viktigt att komma ihåg vid dem.

Lägg till tips

Bifoga