Leiri-tarppo

Leiri-tarppo

Rakentelu

Tavoite

Tarpoja oppii käyttämään erilaisia tekniikoita kuten tappiliitoksia rakentelussa ja harjoittelee jo opittuja taitoja eli puun työstämistä puukolla, sahalla ja kirveellä. Tarpoja käyttää rakennelmissa oppimiaan solmuja ja köytöksiä.

Kuvaus

Tarpoja rakentaa vartionjohtajan ohjauksessa kaverin kanssa leirirakennelmia eri työtapoja käyttäen. Vartio rakentaa lippukunnalle tarpeellisen pysyväisrakennelman käyttäen eri työkaluja mahdollisimman laaja-alaisesti.

Pakollinen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Luovuus, Partiokulttuuri, Organisointitaidot, Kädentaidot, Retkeily

Paikka

metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan ohje: Vartionjohtaja varaa aktiviteeteissa tarvittavan välineistön tarvittaessa luotsin avustuksella. Vartionjohtaja huolehtii, että jokainen tarpoja pääsee rakentamaan. Vartionjohtaja suunnittelee yhdessä vartionsa kanssa tuotoksen. Hän huolehtii luotsin kanssa paikalle myös ensiapuvälineistön. Luotsin ohje: Tarvittaessa luotsi kouluttaa vartionjohtajan. Luotsin apua voidaan tarvita suurempien rakennelmien tekemisessä. Luotsi pitää huolta riittävästä turvallisuudesta. Hän auttaa vartionjohtajaa tarvittavan rakennusmateriaalin hankinnassa. Luotsi varmistaa, että vartionjohtaja tuntee lippukunnan työvälineet ja tietää, miten työvälineitä lainataan mukaan retkelle tai leirille. Tarvittaessa hän pyytää lisää tukea mm. lippukunnan kalustonhoitajalta.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry