Leiri-tarppo

Leiri-tarppo

Ruoka

Tavoite

Tarpoja osaa valmistaa aterian suuremmalle joukolle. Hän hallitse tiskauksen ja siivouksen aterian jälkeen. Tarpoja ottaa huomioon hygienian ruokaa valmistettaessa.

Kuvaus

Tarpoja valmistaa retkellä ruokaa leirikeittimellä, nuotiolla, veturilla tai isolla nuotiokattilalla. Tarpoja valmistaa ruokaa erilaisista raaka-aineista ohjeen mukaan. Tarpoja huoltaa ruuanlaitossa käytetyt välineet.

Pakollinen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Itsestä huolehtiminen, Retkeily, Turvallisuus, Tulenteko, Ruoanlaitto

Paikka

metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Terveys ja turvallisuus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hankkii reseptit ja tarvittavat ruoka-aineet ruuan valmistusta varten sekä varaa tulitikut ja muut tarvittava välineet. Vartionjohtaja antaa tarvittaessa tarpojille vastuutehtäviä. Vartionjohtaja varaa sammutus- ja ensiapuvälineistön paikalle yhdessä tarpojien kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa ruoka-aineiden hankinnassa ja aktiviteetin suunnittelussa sekä tarvittaessa kaupassa käynnistä. Suuremmalla leirillä luotsi toimii tarvittaessa yhteistyössä leirin johtajiston kanssa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry