Leiri-tarppo

Leiri-tarppo

Suhde ympäristöön: Kierrätys ja jätteet

Tavoite

Tarpoja huomaa minkälaista jätettä leirillä tai retkellä syntyy, oppii arvioimaan sen määrää sekä selvittää, miten jätteet saa kierrätykseen omassa kunnassa tai kaupungissa.

Kuvaus

Vartio lajittelee leirillä tai retkellä syntyneet jätteet, kantaa jätteet pois maastosta ja hoitaa ne kierrätykseen.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Arjen taidot, Organisointitaidot, Retkeily, Kestävä kehitys

Paikka

kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Vastuu elinympäristöstä

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ohjeistaa vartion jäsenet heti retken tai leirin alussa kierrätykseen. Vartionjohtaja voi jakaa vastuuta tarpojille eri jätteistä: yksi voi esimerkiksi hoitaa paperijätteet ja toinen kaatopaikkajätteet. Jätevastaavat voivat raportoida toisille tapahtuman lopuksi, kuinka paljon jätettä syntyi ja mitä sille nyt tapahtuu. Näin voidaan vertailla eri jätteiden määrää ja pohtia, miten jätettä voisi vähentää. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa olemalla yhteydessä paikkoihin, joihin vartio haluaa tutustua kuten jätevedenpuhdistamoon. Luotsi auttaa vartionjohtajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan aktiviteetin. Luotsi varmistaa, että vartionjohtajalla on riittävät tiedot jätehuollosta ja kierrätyksestä.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry