Luovuus-tarppo

Luovuus-tarppo

Ilmaisu

Tavoite

Tarpoja uskaltaa esiintyä yleisön edessä yksin tai yhdessä kaverinsa tai vartionsa kanssa.

Kuvaus

Tarpojat harjoittelevat esityksen joko koko vartion kesken, yksin tai pareittain, ja esittävät sen yleisölle esimerkiksi iltanuotiolla retkellä, lippukunnan joulu- tai kevätjuhlassa tai osaston kokouksessa.

Pakollinen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Luovuus, Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot, Rohkeus

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa keskustelua vartion valitessa esityksen lajia. Hän pitää myös huolen siitä, että kaikki saavat puheenvuoron, ja että vartio löytää erilaisista vaihtoehdoista itselleen parhaiten sopivan. Vartionjohtaja kannustaa vartiota esitystä suunniteltaessa ja harjoiteltaessa sekä antaa tarvittaessa vinkkejä esittämiseen. Hän myös auttaa vartiota löytämään sopivan esiintymisajan ja -paikan. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii siitä, että tarpojat valitsevat tasonsa mukaisia tehtäviä ja varmistaa, ettei kukaan joudu esiintymään yksin vasten tahtoaan tai koe rooliaan epämukavaksi. Luotsi auttaa vartionjohtajaa löytämään sopivan ajankohdan esitykselle.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry