Paussit

Paussit

Itsetunto: Nimettömät kysymykset

Tavoite

Tarpoja uskaltaa keskustella seurusteluun ja seksiin liittyvistä kysymyksistä, ilmaista mielipiteensä ja kysyä mieltään askarruttavia asioita. Tarpoja tietää, mistä löytää jatkossakin vastauksia kysymyksiinsä.

Kuvaus

Tarpojat kirjoittavat nimettöminä lapuille seurusteluun ja seksuaalisuuteen liittyviä ja heitä askarruttavia kysymyksiä. Kysymykset kerätään ja johtaja vastaa kysymyksiin. Jos johtaja ei osaa vastata johonkin kysymyksiin, etsitään vastaus netistä tai asiaan palataan seuraavalla kerralla.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

30 min - 1 tunti

Taitoalueet

Paikka

kololla
Kolo

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

itsetuntemus, Suhde itseen

Johtajan tehtävä

Myös lehtien lääkäripalstoilta ja internetistä voi löytää keskustelun aiheiksi sopivia kysymyksiä nuorten seurustelusta ja seksuaalisuudesta. Johtaja voi etukäteen etsiä ja varata pari sopivaa aihetta pohdittavaksi. Johtajan tehtävänä on myös huolehtia, että tarpojat tietävät mistä jatkossa kannattaa etsiä vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin: omilta johtajilta, koulun terveydenhoitajalta, vanhemmilta, sisaruksilta, MLL:ltä, Tyttöjen talosta ja niin edelleen. Hyviä linkkejä netissä ovat muun muassa MLL:n ja Väestöliiton sivut.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry