Selviytyminen-tarppo

Selviytyminen-tarppo

Suhde toiseen: Turvallisuus retkellä

Tavoite

Tarpoja tunnistaa retken turvallisuutta uhkaavia tekijöitä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Hän osaa toimia ensiapua vaativissa tilanteissa myös silloin, kun ensiapuvälineitä tai nopeaa apua ei ole saatavilla.

Kuvaus

Tarpoja oppii ehkäisemään ja hoitamaan retkellä esiintyviä vammoja. Hän myös opettelee huomaaman etukäteen retken turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä, jotta niihin voidaan yhdessä puuttua.

Aktiviteetti on paras järjestää retken yhteydessä, jolloin opitut taidot tulevat heti testatuiksi tositoimissa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Turvallisuus, Ensiapu

Paikka

metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tulee opetella koulutettavat asiat itse huolella etukäteen tai pyytää koloillan vetäjäksi jotakuta lippukunnan ensiapuosaajaa. Vartionjohtaja varaa paikalle harjoittelua varten esimerkiksi voiteita, tukisiteitä ja rakkolaastareita. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on huolehtia siitä, että jokainen saa turvallisesti harjoitella ensiavun antoa. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa löytämään sopivan vetäjän ensiapua opettamaan.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry