Yhteiskunta-tarppo

Yhteiskunta-tarppo

Majakkavaihtoehto: Kotikansainvälinen retki

Tavoite

Tarpoja tutustuu toisen maan partiolaisiin. Tarpoja uskaltaa käyttää oppimaansa kielitaitoa aidossa tilanteessa ulkomaalaisen partiolaisen kanssa.

Kuvaus

Tarpojavartio suunnittelee retken toteutettavaksi samaan aikaan toisenmaalaisen tarpojaryhmän kanssa. Vartiot pitävät yhteyttä toisiinsa internetin välityksellä esim. videoyhteyttä hyödyntäen. Retken aikana toiselle vartiolle voidaan antaa tehtäviä tai näyttää miten vaikka jotain suomalaista ruokaa valmistetaan. Myös kansainvälisiä partiolauluja voidaan laulaa yhdessä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot, Retkeily, Kansainvälisyys, Viestintä

Paikka

kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteisöön kuuluminen, Luontosuhde, Toisten kunnioittaminen

Johtajan tehtävä

Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartiota löytämään kontaktin toisenmaalaiseen tarpojavartioon. Apua voi saada esim. piiritoimistolta tai omilta partioystäviltä ulkomailta. Luotsi varmistaa, että kaikki tarpojat saavat osallistua yhdessä tehtäviin asioihin tasapuolisesti. Luotsi auttaa vartiota suunnittelemaan videotervehdyksen sisältöä ja auttaa videon taltioimisessa. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa retkiohjelman kääntämisessä toiselle kielelle. Vartionjohtaja auttaa kaikkia tarpojia puhumaan vierasta kieltä ja osallistumaan yhteisiin ohjelmiin. Vartionjohtaja huolehtii paikalle tarvittavat välineet videotervehdyksen tekemistä varten. Vartionjohtaja varmistaa, että kaikki saavat osallistua videon tuottamiseen. Valmistautuminen: Vartio suunnittelee retken, jonka se haluaa toteuttaa yhdessä toisenmaalaisen vartion kanssa. Vartio miettii yhdessä, mitä asioita voi toteuttaa toisen ryhmän kanssa niin, että vartiot eivät ole samassa osoitteessa. Samalla on hyvä pohtia, mitä suomalaisia partiotapoja olisi kiva näyttää ulkomaisille partiokavereille. Toteuttaminen: Vartio toteuttaa retken ohjelman. Ohjelmassa voi olla tutustumisleikkejä, yhdessä laulettavia kansainvälisiä partiolauluja, ruoanvalmistusta toisen maan tapojen mukaan, yhteinen ulkoiluhetki, verkkopelin pelaaminen, iltahartaus ja aamujumppaa. Retkeä ei tarvitse toteuttaa samalla aikavyöhykkeellä toisen maan tarpojavartion kanssa. Vartio huolehtii, että internetyhteys toimii retkipaikassa tarpeeksi hyvin ja videolaitteiden käyttöä on harjoiteltu etukäteen. Arviointi: Vartio lähettää valokuvia tai videotervehdyksen toisen maan tarpojavartiolle retken jälkeen. Vartio arvioi omaa onnistumistaan kielitaidon ja ohjelman toteutumisessa. Luotsin kanssa arvioidaan yhdessä tehtyä tarppoa ja mietitään missä onnistuttiin ja mitä tehtäisiin seuraavalla kerralla toisin.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry