Toiminta / JOTA-JOTI

JOTA-JOTI

Mikä on JOTA-JOTI?

Jamboree on the Air –Jamboree on the Internet eli JOTA-JOTI järjestetään vuosittain lokakuun kolmantena viikonloppuna, ja se on tarkoitettu partiolaisille kaikissa ikäkausissa. Tapahtumassa käytetään erilaisia viestintäkanavia, joiden avulla rakennetaan yhteyksiä muihin partiolaisiin eri puolilla maailmaa.  

Tapahtuman tavoitteena on kannustaa partiolaisia maailmanlaajuisesti viestimään toistensa kanssa internetin ja radion välityksellä, antaa partiolaisille hauskoja ja kasvattavia kokemuksia sekä rakentaa yhteenkuuluvuutta kansainvälisessä partioliikkeessä. JOTA-JOTI on Partioliikkeen Maailmanjärjestön (WOSM) kansainvälinen tapahtuma, ja siihen osallistuu nykyisin lähes kaksi miljoonaa partiolaista ympäri maapallon.  

JOTA-JOTI:lla on pitkät juuret

Vuodesta 1920 lähtien maailmanjamboreet ovat koonneet maailman partiolaisia yhteen muutaman vuoden välein. Vuonna 1957 järjestettiin ensimmäinen Jamboree on the Air (JOTA), jossa partiolaiset eri puolilla maailmaa kokoontuivat jälleen yhteen, tällä kertaa radioamatöörien avulla.  

Tietoliikennetekniikan kehityttyä partiolaiset alkoivat kokoontua radion lisäksi myös internetissä, ja näin syntyi Jamboree On The Internet (JOTI) vuonna 1997. Näitä kahta tapahtumaa järjestettiin rinnakkain samana viikonloppuna vuoteen 2014 saakka, jonka jälkeen tapahtumat päätettiin yhdistää yhdeksi yhteiseksi JOTA-JOTI:ksi. Nykyään se on maailman suurin vuosittainen partiotapahtuma.  

Sinäkin voit osallistua JOTA-JOTI:in

Lippukunnat ja partiopiirit järjestävät omia JOTA-JOTI-tapahtumiaan, joihin voit mennä mukaan. Voit myös osallistua näihin partiolaisten kansainvälisiin kokoontumisajoihin etänä vaikka kotoa käsin!  

Ohjeita JOTA-JOTI-tapahtumien järjestämiseen löytyy täältä.

JOTA-JOTI 2022

Vuoden 2022 JOTA-JOTI-tapahtuma järjestetään 14.-16.10.

Tänä vuonna JOTA-JOTIn monet suositut osiot ovat entistä ehompina uudistettuina ja parannettuina, kuten esimerkiksi Fun Zone, JOTA-JOTIn live-esitykset , maailmanlaajuiset nuotiot, chat-huoneet ja perinteiset radioamatööriaktiviteetit.

Tietojen ja taitojen kehittämiseksi voi odottaa interaktiivisia sessioita, jotka liittyvät neljään pääalueeseen: ympäristö ja kestävä kehitys, rauha ja yhteisöllisyys, elämäntaidot sekä terveys ja hyvinvointi.

Tämän vuoden JOTA-JOTIn päätavoite on tarjota jamboree niin digitaalisessa internetverkossa että radioaalloilla siten, että osallistuja saa merkityksellisiä kokemuksia ja uutta tietoa hauskalla, turvallisella ja helposti saatavilla olevalla ja osallistuvalla tavalla.

Jotajoti.info-sivustolla pääsee rekisteröitymään tapahtuman osallistujaksi. Sivuilla on myös esimakua tulossa olevasta ohjelmasta, tarkempi ohjelma päivittyy sivuille tapahtuman lähestyessä. 

JOTA-JOTI-merkkejä voi tilata nettipartiolaisten kautta.  

Näin käyttäydyt JOTA-JOTI:ssa 

Tee näin  

  • Ole aikuisen läheisyydessä aina, kun olet verkossa tai käytät radiota.  
  • Kunnioita ja ole ystävällinen kaikille tapaamillesi ihmisille.  
  • Pidä salasanasi turvassa.  
  • Kerro aikuiselle tai palvelun ylläpitäjälle, jos kohtaat sisältöä, joka loukkaa sinua tai toista.  
  • Käyttäydy partiohengen mukaisesti sekä pidä hauskaa ja tee uusia partioystäviä!  

Älä tee näin  

  • Älä jaa mitään henkilökohtaisia tietojasi, kun olet verkossa tai käytät radiota.  
  • Älä käyttäydy ilkeästi ketään kohtaan tai jaa sisältöä, joka voi vahingoittaa toista.  

 

 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry