Tälle sivulle on koottuna JOTA-JOTI:n ohjelmamateriaalia.
Ohjelmamateriaalit on jaettu
Tutustu myös jotajoti.info-sivuston ohjelma tarjontaan. Luvassa on mm. Live esityksiä ja Fun Zone.
JamPuz on maailmanlaajuinen JOTA-JOTI viikonlopun aikana käynnissä oleva peli, jossa tarkoituksena on kerätä eri maista Jamboree ID eli JID-koodeja. JID-koodin saat ryhmällesi, kun olet ilmoittautunut WOSMin järjestelmään.
Lisätietoa vuoden 2024 JamPuz-palapelistä löydät täältä.
WOSMin järjestelmään ilmoittautuminen ja lisäohjeet JamPuz-peliin löydät osoitteesta https://www.jotajoti.info/programme
Haluatko saada muiston JOTA-JOTI:sta partiopaitaasi?
Pohjoismaiset JOTA-JOTI-merkkejä voi ostaa Nettipartiolaisten kaupasta.
Kansainvälisiä JOTA-JOTI-merkkejä myydään WOSM:in World Scout Shopissa.
JOTA-JOTI:in osallistuminen sopii toteutustavaksi eri ikäkausien aktiviteetteihin:
Nettiradiolähetys ja muita lisätietoja löytyy osoitteesta www.jotiradio.org.
Viikonlopun aikana lähetetään kansainvälisiä JOTA-JOTI striimejä, joita voi seurata netistä aikataulun mukaisesti.
Tutustu interaktiiviseen leirikarttaan osoitteessa: https://www.jotajoti.info/programme
Radioviestinnässä käytetään tavausaakkosia (foneettiset aakkoset). Tavausaakkosilla tarkoitetaan sanoja, jotka alkavat samalla kirjaimella kuin aakkonen, jota tarkoitetaan (esim. A = Aarne, B = Bertta jne.). Jokaiselle aakkoselle on yhteisesti määritellyt sanat, joita on tapana käyttää kuvaamaan tiettyjä aakkosia. Aakkosten käytön merkitys korostuu silloin, kun radiotaajuuksilla on paljon häiriöitä tai kuuluvuus on heikko.
Harjoitelkaa viestin välittämistä tavausaakkosilla. Aloittakaa harjoittelemalla sanomaan oma nimi tavausaakkosin. Tavausaakkosia voitte harjoitella myös esimerkiksi pelaamalla perinteistä laivanupotusta.
Kansainvälisiä Q-lyhenteitä käytetään radio-, ilmailu- ja meriliikenteessä. Siviilikäytössä niitä käyttävät mm. radioamatöörit erityisesti sähkötysyhteyksissä.
Q-lyhenteet ovat kolmikirjaimisia. Kysymysmerkillä lyhenteen merkitys muuttuu kysyväksi. Q-lyhenteisiin voidaan merkityksen mukaan liittää numeroarvoja tai lyhenteitä.
Yleisimmin radioamatööriliikenteessä käytettävät Q-koodit löytyvät Suomen Radioamatööriliiton sivuilta osoitteesta https://www.sral.fi/radioamatoorilyhenteet/
Radioviestintää voi harjoitella PMR-radiopuhelimilla, joiden käyttöön ei tarvita erillistä lupaa. Radiopuhelinharjoituksissa tarkoituksena on harjoitella selkeää kommunikaatiota radion välityksellä ja yhdensuuntaista radioliikennettä (vrt. esim. tavallisessa matkapuhelinyhteydessä molemmat voivat puhua samanaikaisesti).
Radiopuhelimilla tehtäviä harjoituksia:
Hollannin JOTA-JOTI ryhmä tekee joka vuodelle uuden JOTA-JOTI elektroniikkarakentelusarjan. Elektroniikkarakentelussa opitaan perusasioita sähkökomponenttien toiminnasta ja siitä, miten niitä yhdistämällä saadaan hauskoja ja hyödyllisiä laitteita aikaiseksi.
Rakentelusarjoja voi tilata nettisivuilta www.kitbuilding.org
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
Pikalinkit