Kaukoretkimerkit

 

Karhunhammas ja Majavanhäntä

 

Karhunhammas ja Majavanhäntä ovat 15 vuotta täyttäneille samoajille, vaeltajille ja aikuisille partiolaisille tarkoitettuja kaukoretkimerkkejä. Niiden suoritusvaatimuksena on ennalta valmisteltu raportoitava vaellus, jolla tehdään harrastetutkimus.

Karhunhammasta pidetään partiolaisten keskuudessa eräänlaisena eränkävijän diplomina ja se on yksi arvostetuimmista suoritusmerkeistä. Karhunhampaan perinteet alkavat vuodesta 1955, jolloin ensimmäinen tutkielma hyväksyttiin. Kaukoretkiperheen uudempi jäsen on kaukomelontamerkki Majavanhäntä, joita on jaettu vuodesta 1996 alkaen.

Molempien merkkien suoritusperiaatteet ja vaatimukset ovat yhtäläiset, vain vaellukseen liittyvät vaatimukset poikkeavat toisistaan. Merkkien suoritukset hyväksyy Suomen Partiolaisten Karhunhammasraati. Lisäksi purjehtijoille on oma kaukopurjehdusmerkki Kultainen ruori. Kultaisen ruorin suorituksista vastaa Suomen Partiolaisten meripartioryhmä.

Oletko kiinnostunut Karhunhampaan tai Majavanhännän suorittamisesta? Hienoa! Alasivuilta löydät kaiken tarvittavan tiedon onnistuneen kaukoretkimerkin suorittamiseksi. Tutustu myös kaukoretkimerkin suorittajan muistilistaan. Karhunhammasraati myös vastaa mielellään merkkien suorittamista koskeviin tiedusteluihin. 

Ennakkosuunnittelu

Harrastetutkimus ja vaellus

Raportointi

Lista Karhunhampaista (PDF)

Lista Majavanhännistä (PDF)

 

Kultainen ruori

 

Ohjeet Kultaisen ruorin suorittamiseen löytyvät omalta sivultaan. Kultaiseen ruoriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä SP:n meripartioryhmään.

 

 

Kuva: Albert Vallunen

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry