Kaukoretkimerkit

 

Karhunhammas, Majavanhäntä ja Kultainen ruori ovat 15 vuotta täyttäneille partiolaisille tarkoitettuja kaukoretkimerkkejä. Ensimmäinen Karhunhammas myönnettiin jo vuonna 1955. Kultainen ruori ja Majavanhäntä ovat uudempia suoritusmerkkejä, mutta niissäkin noudatetaan Karhunhampaan periaatetta. Ensimmäinen Kultainen ruori jaettiin vuonna 1969, Majavanhäntää on jaettu vuodesta 1996 alkaen.

Kaukoretkimerkkien suorittaja tekee ennalta valmistellun vaelluksen tai matkapurjehduksen sekä toteuttaa sen aikana harrastetutkimuksen. Sekä kaukoretki että tutkimus raportoidaan. Suorittajalta vaaditaan aiempaa vaellus- tai purjehduskokemusta: Karhunhammasta tai Majavanhäntää suunnittelevalla partiolaisella pitää olla takanaan ainakin kolme vaellusta, Kultaisen ruorin suorittajalla on puolestaan oltava riittävästi kokemusta kyseisen luokan aluksilla purjehtimisesta. Suorituksissa tärkeää on lisäksi partiomaisuus sekä hyvän vaellus- ja purjehduskulttuurin edistäminen.

Karhunhampaan ja Majavanhännän suoritusvaatimukset ovat vaellusryhmän kokoa lukuun ottamatta yhtenevät vuodesta 2024 alkaen. Näiden merkkien suoritukset hyväksyy Suomen Partiolaisten karhunhammasraati. Kultaisen ruoriin suorituksista vastaa Suomen Partiolaisten meripartioryhmä.

Oletko kiinnostunut Karhunhampaan tai Majavanhännän suorittamisesta? Hienoa! Alasivuilta löydät kaiken tarvittavan tiedon onnistuneen kaukoretkimerkin suorittamiseksi. 

Kaukoretkimerkin suorittajan muistilista (PDF)

Lista Karhunhampaista (PDF)

Lista Majavanhännistä (PDF)

Lista Kultaisista ruoreista (Partio Wiki)

 

Karhunhammasraati

Puheenjohtaja Ville Teittinen
050 350 3778, teitvil@gmail.com

Sointu Huvinen, sointu.huvinen@partio.fi

Miikka Lammela, miikka.lammela@gmail.com

Susanna Peltonen, susanna-p@hotmail.com

Albert Vallunen, albert@vallunen.fi

 

SP:n meripartioryhmä

 

 

Kuva: Albert Vallunen

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry