Rauhanviikon seppo.io-peli

MOI RYHMÄNJOHTAJA!

Kiva, kun tutustut rauhanteemaisiin Seppo.io-peleihin, jotka olemme rakentaneet osana Nuorten rauhanviikkoa.

Peli on rakennettu Seppo.io-alustalle, jota voi käyttää niin tietokoneella kuin mobiililaitteella. Partiolaiset eivät tarvitse omia laitteitaan, vaan johtajan laite riittää.

Pelistä on oma versionsa sudenpennuille ja seikkailijoille sekä toinen tarpojille ja samoajille. Pelissä on 6–7 tehtävää, ja sen kokonaiskesto on noin tunnin. Johtaja voi kuitenkin valita pelistä myös yksittäisiä tehtäviä ryhmänsä suoritettavaksi.

Peli toimii parhaiten melko pienissä ryhmissä, jotta kaikkien on mahdollisimman helppo osallistua keskusteluosuuksiin. Keskustelutehtävistä ei kuitenkaan tule ottaa stressiä – partiolaisten sen enempää kuin johtajienkaan. Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole, ja oivallusten syntyminen vie usein enemmän aikaa. Mikäli peli aiheuttaa kysymyksiä tai ongelmatilanteita, voit olla yhteydessä lotta.tuominen@partio.fi tai sanna.halunen@partio.fi. Palautetta voit antaa täällä. Jos sometat, tägääthän @partioscout, jotta voimme jakaa rauhanviikon tunnelmia!

 

TARVIKKEET

- Tehtävä 2 – Mitä tulee mieleen: post-it-lappuja, kyniä
- Tehtävä 5 – Erilaisia ihmisiä: paperia, kyniä
- Tehtävä 6 – Vihreät lasit: paperia ja kyniä, jos piirtely helpottaa rauhoittumista. Voit halutessasi tulostaa värityskuvan täältä.
- Tehtävä 7 – Nyt muutetaan maailmaa: paperia, kyniä, liimaa sekä tikkuja – esimerkiksi grillitikkuja tai oksia.

 

MIKÄ SEPPO.IO?

Seppo.io on nettiselaimessa toimiva alusta, johon voi rakentaa erilaisia oppimista tukevia pelejä. Lisää Seppo.io-alustasta partiossa voit lukea täältä. Parhaiten alustaa oppii ymmärtämään tutustumalla siihen rauhassa ennen kolokertaa.

Rauhanpeli on vapaasti muokattavissa, eli halutessaan johtaja voi ladata kopion pelistä omalle Seppo.io-tililleen ja muokata sitä. Tehtävistä voi esimerkiksi tehdä paikkasidonnaisia sijoittamalla ne kartalle omankolon ympäristöön.


ENTÄ MIKÄ NUORTEN RAUHANVIIKKO?

Nuorten rauhanviikko on vuosittain järjestettävä tapahtumasarja, jota koordinoi YK-nuoret. Koko viikon ohjelman löydät täältä.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry