Vinkkejä retkellä tehtävistä aktiviteeteista

Monet partio-ohjelman aktiviteetit sopivat erityisen hyvin osana retkiohjelmaa tehtäväksi. Tälle sivulle on kootttu aktiviteetteja, jotka tulevat helposti tehdyksi retken yhteydessä.

SUDENPENNUT

 

Retki

 

Toteutusvinkkejä

Sudenpennut voivat valmistaa retkieväät itselleen esimerkiksi viikonlopun kämppäretkellä tai leirillä tehtävää pientä patikkaretkeä varten. Akela varaa retkelle mukaan eväiksi sopivia ruokia, joista sudenpennut koostavat oman eväsannoksensa.

Minä uskon

Kotikokki

 

Toteutusvinkkejä

Sudenpennut mittaavat vettä purkkeihin, niin mittojen suhteet hahmottuvat. Ryhmä voi esimerkiksi testata, onko maitopurkki tosiaan yhden litran kokoinen tai kymmenen desilitran kokoinen. Samoin he voivat täyttää teelusikalla ruokalusikkaa ja ruokalusikalla desimittaa.

Sudenpennut valmistavat itselleen lounaan tai päivällisen retkikeittimellä. Helppoja valmistettavia ovat esimerkiksi puuro ja keitto. Kokeneemmilta kokkaajilta sujuu retkikeittimillä myös omat lempiruuat.

Lauma viettää maistiaisjuhlat. Sudenpennut testaavat mahdollisimman monta uutta tuttavuutta, esimerkiksi kyssäkaalia, palsternakkaa ja rucola-salaattia. Tuotteita hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota vihannesten laatuun. Laadukkaat vihannekset myös maistuvat hyviltä, kaupassa nahjaantuneet antavat väärän kuvan tuotteen mausta.

Lauma järjestää vihannes- ja juuresnyyttärit alkusyksystä, joihin jokainen voi tuoda mahdollisuuksien mukaan omasta puutarhasta, lähikaupasta tai torilta löytyneitä vihanneksi ja juureksia.

Lauma harjoittelee perunoiden kuorimista. Samalla sudenpennut voivat kisata siinä, kuka kuorii pisimmän kuorisuikaleen. Tämä harjoitus toteuttaa retkellä perunamuusin ollessa ruokalistalla. Tarvikkeet: perunoita, vateja, vettä, kattila ja monta kuorimaveistä

Kädentaidot

Taitelija

 

Toteutusvinkkejä

Jos lippukunta omistaa kolon tai kämpän, akela kysyy johtajistolta, voisiko lauma maalata lauman yhteisen teoksen jollekin seinälle. Vaihtoehtoisesti kolon seinään kiinnitetään suuri pahvi, johon seinämaalaus tehdään.

Sudenpennut maalaavat sormia tai varpaita käyttäen. Akela antaa maalaukselle aiheen tai sudenpennut päättävät sen yhdessä. Maaliksi sopivat sormivärit tai marjat. Mansikasta ja mustikasta irtoaa hyvin väriä.

Lauma maalaa retkellä maisema tai luontokohde vesi- tai öljyväreillä. Akela varaa retkelle mukaan maalaustarvikkeet ja taulupohjat. Sudenpennut valitsevat maalattavan maiseman ja maalaavat taulut ulkona luonnossa.

Retkikokki

Rakentelu

 

Toteutusvinkkejä

Lauma valmistaa puusta ristinolla- eli jätkänshakki-pelin. Peliin tarvitaan saha, puutavaraa, hiomapaperia ja maalia. Ristien ja nollien sijaan voidaan sahata rimasta pieniä palikoita, joiden päälle ristit ja nollat maalataan.

Sudenpennut rakentavat minigolfradan. Rataan voi käyttää riukuja ja esteenä melkein mitä vaan, sudenpennut keksivät kyllä. Itse pelissä on kätevä käyttää krokettimailoja ja palloja. Lähde: DDS

 

 

Vesillä liikkuja

SEIKKAILIJAT

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry